Comber z króika z fasolką 'mamut' :)

Comber z królika prosto od mamy z hodowli, fasolka od koleżanki ze wsi, w mojej kuchni, pomidory i przyprawy z bazarku :) A podobno w mieście nie da się jeść zdrowo :P

1 comber z królika
4 duże pomidory
3 ząbki czosnku
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
zioła prowansalskie 2 łyżeczki
papryka ostra, słodka i cajenne - po pół łyżeczki
łyżka oleju z pestek winogron

Kawałki mięsa ułożyłam w żaroodpornym naczyniu, w kubku wymieszałam sól, pieprz, zioła prowansalskie, paprykę ostrą i słodką, odrobinę cayenne i łyżkę oleju z pestek winogron. Dolałam wody do połowy kubka, wymieszałam i odstawiłam na bok. W tym czasie sparzyłam pomidory, obrałam ze skórek, pokroiłam w ósemki i poukładałam dookoła mięsa. 3 ząbki czosnku obrałam i pokroiłam w cieniutkie plasterki. Polałam mięso i pomidory zalewą ziołową, poukładałam na wierzchu mięsa plasterki czosnku.

Fasolkę obrać, ugotować, można wymieszać z masłem i solą.

Wstawiłam do piekarnika na około godzinę pod przykryciem na około 180C.

Komentarze