Tak prawie jak u mamy, prawie tradycyjnie, ale prawie robi dużą różnicę :P Węglowodany przemycone do kotletów to fajny pomysł :) A że jaglanka zdrowa jest, to trzeba ją jeść :P Ta, wiem, ma wysokie IG, ale już ŁG ma całkiem znośne a dodatkowo liczy się cały posiłek do ładunku a nie pojedynczy składnik :)
Mięso mielone 1 kg
Kasza jaglana 200 g
Jajo 1 szt
Cebula średnia 1 szt
Pieprz, sól do smaku
Rozmaryn 3 łyżeczki
Jaglankę ugotować, wstydzić. Mięso wymieszać z kaszą, dodać jajko, przyprawy. Formować kotleciki i smażyć z 2 stron, przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20 min na 1860C. Ja smażę na patelni pomizianej pędzlem olejem kokosowym, moje wspaniałe patelnie nie przywierają wcale

Podane z brokułem z pary i mizerią (ogórek, jogurt naturalny, pieprz, sól różowa)

Komentarze
Prześlij komentarz