Kurczak cytrynowy zrobił się sam. Nie było żadnego przepisu, żadnej inspiracji, po prostu cytryna wpadła mi w ręce kiedy robiłam marynatę i jakoś tak wyszło.. a wyszło świetne :)
2 kawałki kurczaka, podudzia
sok z jednej cytryny
kilka gałązek rozmarynu
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
łyżka oleju z pestek winogron
Kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać solą, pieprzem, polać olejem, sokiem z cytryny, posypać listkami rozmarynu, plasterkami czosnku i marynować około 2 godziny. Zapiec w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni pod przykryciem :)
Pyszne z marchewką, cebulką i jabłkiem :)
2 kawałki kurczaka, podudzia
sok z jednej cytryny
kilka gałązek rozmarynu
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
łyżka oleju z pestek winogron
Kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać solą, pieprzem, polać olejem, sokiem z cytryny, posypać listkami rozmarynu, plasterkami czosnku i marynować około 2 godziny. Zapiec w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni pod przykryciem :)
Pyszne z marchewką, cebulką i jabłkiem :)
Komentarze
Prześlij komentarz