Wegańskie racuchy z jabłkami

Weganskie racuchy z jablkami!!!!!!
Gościłam w swoim domku wegankę i nie było bata trzeba było coś fajnego. Powstało mleko owsiane i racuchy na tym mleku :)
Młoda stwierdziła ze pyszne były :D



Szklanka mąki owsianej
Szklanka mleka owsianego
2 łyżeczki suchych drożdży
łyżeczka cynamonu
kilka jabłek

Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Mąkę, mleko, drożdże, cynamon wymieszać na gładkie ciasto, wmieszać jabłka i odstawić na 15 minut pod ciepłym przykryciem. Ważne żeby jabłka i mleko były ciepłe :)

  Smażyć po obu stronach na patelni z odrobiną oleju, dopiec w piekarniku 15 minut w 180C.

Przy płatkach owsianych bezglutenowych z przekreślonym kłosem racuchy będą odpowiednie dla osób z celiakią :)
Mleko owsiane osobiscie

Komentarze