Pomysł na dość szybki obiad dla tych którzy kochają razowy makaron durum :) Kremowy sos, lekka nuta pikanterii, tajski posmak i spaghetti ♡
Składniki:
200g spaghetti durum razowe
1 podwójna pierś z kurczaka
1 duża cebula
300 g pieczarek
1 papryczka chilli
350g szpinaku
1 puszka mleka kokosowego
Łyżeczka trawy cytrynowej
Sól i pieprz do smaku
Spaghetti ugotować al dente, przelać zimną wodą, odstawić. Kurczaka umyć, pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzany wok posmarować olejem, wrzucić cebulę i kurczaka. Smażyć mieszając kilka minut. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plastry, dodać do woka. Zalać mlekiem kokosowym, dodać pokrojone drobno chilli i trawę cytrynową. Dusić okolo 20 minut mieszając, aż mleko się zredukuje. Dodać dobrze wypłukany szpinak wymieszać, gotować jeszcze max 5 minut. Dodać sól i pieprz do smaku. Wrzucić ugotowane spaghetti, wymieszać.
Smacznego :)
Składniki:
200g spaghetti durum razowe
1 podwójna pierś z kurczaka
1 duża cebula
300 g pieczarek
1 papryczka chilli
350g szpinaku
1 puszka mleka kokosowego
Łyżeczka trawy cytrynowej
Sól i pieprz do smaku
Spaghetti ugotować al dente, przelać zimną wodą, odstawić. Kurczaka umyć, pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzany wok posmarować olejem, wrzucić cebulę i kurczaka. Smażyć mieszając kilka minut. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plastry, dodać do woka. Zalać mlekiem kokosowym, dodać pokrojone drobno chilli i trawę cytrynową. Dusić okolo 20 minut mieszając, aż mleko się zredukuje. Dodać dobrze wypłukany szpinak wymieszać, gotować jeszcze max 5 minut. Dodać sól i pieprz do smaku. Wrzucić ugotowane spaghetti, wymieszać.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz