Mięso to u mnie temat sporny. Wegetarianka ze mnie żadna, ale ogólnie mięsa nie lubie. Mogłabym go wcale nie jeść, ale cóż, jest w domu w którym nie mieszkam sama i gotuje nie tylko dla siebie ;)
Ale czasem? Czasem zachce się czegoś innego... a w lodówce na przykład boczek :p i wtedy powstaje coś takiego właśnie :)
Składniki:
Boczek, plastry
1 jajko
1 szklanka mąki orkiszowej razowej
2 łyżki oliwy z oliwek
Łyżeczka proszku do pieczenia
Łyżeczka soli
Mleko - nie wiem ile, dolewałam 'na oko'... ;)
Wymieszać mąkę z solą i proszkiem. Dodać jajko i olej. Dolewać mleko mieszając aż ciasto będzie konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Na rozgrzaną patelnię kłaść plaster boczku, zalać łyżką ciasta, usmażyć z obu stron.
U mnie podane z sałatką , pomidora i ogórka olus awokado.
Ale czasem? Czasem zachce się czegoś innego... a w lodówce na przykład boczek :p i wtedy powstaje coś takiego właśnie :)
Składniki:
Boczek, plastry
1 jajko
1 szklanka mąki orkiszowej razowej
2 łyżki oliwy z oliwek
Łyżeczka proszku do pieczenia
Łyżeczka soli
Mleko - nie wiem ile, dolewałam 'na oko'... ;)
Wymieszać mąkę z solą i proszkiem. Dodać jajko i olej. Dolewać mleko mieszając aż ciasto będzie konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Na rozgrzaną patelnię kłaść plaster boczku, zalać łyżką ciasta, usmażyć z obu stron.
U mnie podane z sałatką , pomidora i ogórka olus awokado.
Komentarze
Prześlij komentarz